Schiekade 830, Rotterdam

Kenmerken

Prijs
€ 90 p.m2.p.j
Wijk
Agniesebuurt
Postcode
3032 AL Rotterdam
Object type
Kantoorruimte
Bouwjaar
1942
Soort bouw
Bestaande bouw
Oppervlakte
1199m²
Verdiepingen
5
Units vanaf
534m²

Download Brochure


 • Omschrijving

  Drie kantoorunits van 533,9 m², 43,4 m² en 621,9 m² v.v.o. te koppelen tot in totaal 1.199,2 m² v.v.o. gelegen op de 4e verdieping van het statige kantoorgebouw “Huygens de Witt” aan de Schiekade 830 te Rotterdam-Centrum. Het monumentale pand, waarvan de bouw is gestart in 1942 maar door begrijpelijke stagnatie pas werd opgeleverd in 1949, is ontworpen door de Rotterdamse architecten A.A. van Nieuwenhuyzen en C. Elffers in opdracht van de Nationale Levens-Verzekerings-Bank welke in 1953 fuseerde met De Nederlanden van 1845 tot Nationale Nederlanden.
  De twee beelden links en rechts op de voorzijde van het gebouw, Huygens en de Witt, zijn de 17de eeuwse grondleggers van de verzekeringswiskunde. Na het vertrek van Nationale Nederlanden, de komst van het Bouwcentrum Businesscenter en een grondige renovatie is dit nostalgische en statige kantoorgebouw wederom klaar voor de toekomst en voor haar nieuwe huurders.

  Ligging en bereikbaarheid:
  De Schiekade 830 is gelegen nabij het centrum van Rotterdam. De Schiekade betreft één van de drukste hoofdwegen tussen het centrum van Rotterdam (Hofplein) en Rotterdam-Noord en waarborgt een hoge attentiewaarde middels de doorstroming van langsrijdend verkeer. De Schiekade is zeer goed bereikbaar met eigen vervoer door haar ligging nabij de rijksweg A20 (Hoek van Holland–Utrecht). Met openbaar vervoer is de locatie uitstekend bereikbaar met verschillende tram- en busverbindingen. Het Centraal Station en diverse metrostations zijn op enkele minuten loopafstand gelegen.

  Parkeren:
  Parkeren is tegen betaling mogelijk langs de openbare weg. Eventueel kunnen er parkeervergunningen worden aangevraagd bij het Parkeerbedrijf Rotterdam.

  In overleg zijn er tevens 15-20 parkeermogelijkheden op een nabij gelegen privé parkeerterrein.

  Oppervlakte:
  unit 4.1 533,9 m² v.v.o.
  unit 4.2 43,4 m² v.v.o.
  unit 4.3 621,9 m² v.v.o.
  Totaal 1.199,2 m² v.v.o.

  Het Bouwcentrum Business Center maakt deel uit van het kantoorgebouw Huygens de Witt. In het Business Center zijn units te huur vanaf
  ca. 50 m².

  Huurprijs:
  Huurprijs kantoorruimte 4e verdieping:
  € 90,-- per m² exclusief BTW en servicekosten.

  Huurprijs kantoorruimte in het Bouwcentrum Center:
  In overleg. Afhankelijk van huurtermijn, oppervlakte alsmede staat van oplevering.

  Opleveringsniveau:
  Het object zal worden opgeleverd inclusief:
  • Ruime statige representatieve entree;
  • Beveiligingsinstallatie in algemene ruimten;
  • Kabelgoten onder de vensterbank ten behoeve van elektra, data en telefoon, voorzien van elektra en WCD’s, exclusief databekabeling;
  • Brandmeld- en ontruimingsinstallatie;
  • Brandblusvoorzieningen;
  • Liftinstallatie;
  • Ruime pantry;
  • Alle verdiepingen voorbereid op individuele beveiligingsinstallatie;
  • Systeemplafonds v.v. bandrasters en ingebouwde verlichtingsarmaturen;
  • Vloerbedekking;
  • Gescheiden dames- en herentoiletten.

  Voorschot servicekosten:
  € 35,-- per m² v.v.o. per jaar te vermeerderen met BTW als verrekenbaar voorschot. De leveringen en diensten kunnen onder meer bevatten:

  • Elektriciteitsverbruik inclusief vastrecht ten behoeve van de kantoorruimte;
  • Elektriciteitsverbruik inclusief vastrecht ten behoeve van de installaties en de verlichting van de gemeenschappelijke ruimten;
  • Waterverbruik inclusief vastrecht;
  • Stadsverwarming;
  • Onderhoud periodieke controle van verwarmings- en/of luchtbehandelingsinstallatie(s);
  • Onderhoud en periodieke controle van liftinstallatie(s);
  • Onderhoud en periodieke controle van hydrofloorinstallatie;
  • Schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten, liften, beglazing, buitenzijde, beglazing gemeenschappelijke ruimten en terrein;
  • Verzorging huisvuil, containerhuur e.d.;
  • Assurantiepremie buitenbeglazing;
  • Administratiekosten ad 5% over de hierboven genoemde leveringen en diensten.

  Huuringangsdatum:
  Per direct beschikbaar.

  Huurtermijn:
  5 jaar + 5 jaar, met verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

  Huurovereenkomst:
  De te sluiten huurovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model dat door de Raad van Onroerende Zaken met bijbehorende Algemene Bepalingen is vastgesteld in februari 2015, aangevuld met standaard bepalingen van de eigenaar.

  Huurprijsindexering:
  Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijs index (CPI) reeks CPI-alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), met dien verstande, dat de huurprijs nimmer zal dalen beneden de laatst geldende huurprijs.

  Huurgarantie:
  Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden huur inclusief servicekosten beide te vermeerderen met BTW.

  Omzetbelasting:
  Verhuurder heeft de voorkeur om de oppervlakte belast met omzetbelasting te verhuren. Indien en voor zover huurder niet wenst of niet kan opteren voor een met omzetbelasting belaste verhuur, zullen verhuurder en huurder ten einde de verhuurder te compenseren voor geleden btw schade, nadere bepalingen overeenkomen. De geleden schade bestaat in elk geval uit de niet aftrekbare btw op servicekosten, exploitatiekosten, investeringen en eventueel op stichtingskosten.

  Voorbehoud:
  Alle afspraken dienen te worden overlegd aan en goedgekeurd worden door de opdrachtgever alsmede door de directie van verhuurder.

  Algemeen:
  De informatie omtrent voormeld onroerend goed is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting b.v. geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

 • Locatie

  [ { "address": "Schiekade 830", "zipCode": "3032 AL", "city": "Rotterdam", "lat": 51.927993, "lng": 4.4752767, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
 • Kenmerken

  Overdracht

  Prijs
  € 90 p.m2.p.j
  Status
  Beschikbaar

  Bouw

  Object type
  Kantoorruimte
  Soort bouw
  Bestaande bouw
  Bouwjaar
  1942

  Oppervlakten

  Totaaloppervlakte
  1199m²
  Units vanaf
  534m²

  Indeling

  Verdiepingen
  5
 • Documenten

 • Reageer

  Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
  Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

  Hoe veel is ?