Westplein 11, Rotterdam

Kenmerken

Wijk
Nieuwe Werk
Postcode
3016 BM Rotterdam
Object type
Kantoorruimte
Bouwjaar
1891
Soort bouw
Bestaande bouw
Oppervlakte
97m²
Verdiepingen
3
Units vanaf
97m²

Download Brochure


Omschrijving

Betreft:
Het van oudsher herenhuis (1891) aan het Westplein 11 beschikt over een ruime voortuin en representatieve entree. Het gebouw heeft een uniek en fraai interieur welke zo ver mogelijk is teruggebracht in oorspronkelijke staat. Het monumentale voorportaal biedt toegang tot de ontvangsthal met marmeren lambrisering en deuromlijstingen. In 1976 is het herenhuis verbouwd naar kantoorruimte, waar momenteel nog 1 representatieve kantoorunit beschikbaar is van 97,3 m2 gelegen in het souterrain.

Dit pand kenmerkt zich door de ligging met vrij uitzicht over de jachthaven naar de Maas. Achter het gebouw is een afgesloten parkeergelegenheid aanwezig. Het “Scheepvaartkwartier” is bij uitstek de mooiste locatie van Rotterdam, vanwege zijn maritieme en ruim opgezette karakter, prachtige ligging aan de Maas en de klassieke uitstraling van de gebouwen.


Locatie:
Dit pand kenmerkt zich door de ligging met vrij uitzicht over de historische Veerhaven en de Maas. Het Scheepvaartkwartier is bij uitstek de mooiste locatie van Rotterdam, vanwege zijn maritieme en ruim opgezette karakter, prachtige ligging aan de Maas en de klassieke uitstraling van de gebouwen. Het Scheepvaartkwartier geldt als één van de mooiste en meest prominentste locaties voor de zakelijke dienstverlening en is zeer centraal aan de rand van het centrum van Rotterdam gelegen. Met statige lanen als de Parklaan en de vernieuwde boulevards langs de Maas en de Veerhaven maakt het Scheepvaartkwartier tot een levendige en unieke werkomgeving. Direct aan de sfeervolle Veerhaven bevindt zich de sociëteit KR&ZV “De Maas”. Op loopafstand bevinden zich diverse bekende restaurants en (grand)cafés, zoals: Loos, Zeezout, Huson, Parkheuvel**, The Harbour Club, Mara & On the Rockx en Dewi Seri.


Bereikbaarheid:
Auto
Het Westplein is met de auto uitstekend bereikbaar, binnen enkele minuten bereikt u via de Maasboulevard de Ring Rotterdam (A16). Via de Maastunnel is de Ring Rotterdam (A4/A15) binnen enkele minuten bereikbaar.

Openbaar vervoer
Tevens is het Westplein met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar. Op loopafstand bevinden zich tram- en busverbindingen alsmede metrostation “Leuvehaven”.


Oppervlakte / indeling :
Unit -1.7/-1.9 : ca. 97,3 m² (souterrain).

Huurprijs:
€ 1.350,- per maand.

Parkeerplaatsen: € 1.250,- per parkeerplaats per jaar.

Genoemde prijzen zijn exclusief (eventuele) servicekosten en BTW.

Parkeren:
Er zijn een aantal parkeerplaatsen beschikbaar op het achtergelegen parkeerterrein. Aantal is afhankelijk van de gehuurde metrage. In de directe omgeving is er de mogelijkheid om openbaar betaald te parkeren.


Kenmerken & voorzieningen:
Het pand beschikt over een prachtige statige entree waarbij aan het einde van de hal zich de receptie bevindt. Op de eerste verdieping zijn er meerdere kantoorunits en een gezamenlijke vergaderruimte die ideaal gebruikt kan worden voor een zakelijke bijeenkomst. Daarnaast beschikt elke verdieping over een eigen toiletgroep en gezamenlijke pantry.
Verder beschikt het pand over :

- luxe entree-/ontvangsthal;
- lift;
- gestuukte wanden en plafonds;
- toiletgroepen per verdieping;
- pantry per verdieping;
- vloerbedekking;
- airco-installatie;
- gezamenlijke vergaderruimte;
- inbouwkasten;
- receptie.

Tot het gehuurde behoort het medegebruik van de algemene spreekkamer de ‘Rubenskamer’. Het mede- gebruik hiervan wordt in overleg met de overige huurders bepaald. Indien nodig zullen de huurders onderling een afsprakenboek gebruiken.


Servicekosten:
De servicekosten bedragen € 50,-- per m² per jaar excl. btw (vast bedrag) en omvatten o.a. levering van elektra, stadsverwarming, glazenwassen buitenzijde, schoonmaken trap en algemene ruimten, onderhoud aanwezige installaties etc. alsmede gebruik Rubenskamer.


Huurtermijn:
5 jaar, afwijkende huurtermijnen in overleg.


Huurbetalingen:
Bij vooruitbetaling per maand te voldoen.


Huurprijsindexering:
Jaarlijks voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks “CPI-Alle Huishoudens” Laag (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).


Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste huur en verhuur. In geval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW belaste huur.


Zekerheidsstelling:
Huurder dient bij ondertekening van de huurovereenkomst een bankgarantie beschikbaar te stellen aan verhuurder ter grootte van drie bruto maandverplichtingen.


Huurovereenkomst:
Conform standaard ROZ-model kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW (versie januari 2015).

Kenmerken

Overdracht

Servicekosten
€ 50
Status
Verhuurd

Bouw

Object type
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1891

Oppervlakten

Totaaloppervlakte
97m²
Units vanaf
97m²

Indeling

Verdiepingen
3

Documenten

Locatie

[ { "address": "Westplein 11", "zipCode": "3016 BM", "city": "Rotterdam", "lat": 51.9090477, "lng": 4.4776243, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Reageer

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Vergelijkbare objecten

Verhuurd
Van Speykstraat 141
3014 VJ Rotterdam
150m² Winkelruimte |

Verhuurd
Groene Hilledijk 268
3074 AE Rotterdam
120m² Winkelruimte |

Verhuurd
Schiekade 119
3033 BJ Rotterdam
137m² Kantoorruimte |