Witte de Withstraat 5 A, Rotterdam

Kenmerken

Verhuurd
Wijk
Cool
Locatie
stadscentrum / dorpskern
Postcode
3012 BK Rotterdam
Object type
Winkelruimte
Bouwjaar
1949
Soort bouw
Bestaande bouw
Oppervlakte
237m²
Verdiepingen
2
Front breedte
500
Units vanaf
237m²

Download Brochure


 • Omschrijving

  Betreft:
  Het betreft een hoogwaardige winkelruimte van totaal circa 237 m2, waarvan circa 139 m2 winkelruimte op de begane grond en 98 m2 winkel-/opslagruimte in de kelder gelegen aan de Witte de Withstraat 5-A te (3012 BK) Rotterdam.

  De winkelruimte is gunstig gelegen aan het begin van de winkelstraat. In de vernieuwende en culturele Witte de Withstraat vind je (trendy) winkels, kunstgaleries, cafés, restaurants en terrassen op straat. De straat is gevuld met een unieke, levendige en bovendien artistieke sfeer. Het café de Witte Aap is in 2010 uitgeroepen tot beste bar ter wereld en ligt in de nabijheid van de mogelijk te huren winkelruimte. Conform het bestemmingsplan “COOL” is het object bestemd als “Detailhandel – 2”en is derhalve bestemd voor maatschappelijke voorzieningen en winkel/detailhandel op de begane grond.


  Locatie / Bereikbaarheid:
  De Witte de Withstraat is één van de meest levendige straten van Rotterdam. De straat staat bij het grote publiek bekend als uitgaansstraat, maar biedt naast cafés, restaurants en hotels ook een divers aanbod van winkels en kunstgaleries. Het winkelaanbod kenmerkt zich met name door kleinschalige, veelal hippe en zelfstandige winkels en boetieks. De grote ketens zijn beperkt aanwezig. In de directe omgeving zijn onder meer winkels van Betsy Palmer Rotterdam, Bakkes Tattoo, De IJssalon, Hotel Bazaar, Sluijter & Meijer en de Spar gevestigd. Daarnaast zijn hier ook diverse horecagelegenheden zoals Café de Witte Aap, Nieuw Rotterdams Café, Restaurant Oliva, Wijnbar het Eigendom, Ballroom en Café de Zondebok & ’t Zwart Schaap gevestigd.

  De winkelruimte is zowel met eigen als met openbaar vervoer goed bereikbaar. Langs de openbare weg zijn voldoende parkeermogelijkheden. De tramhalte “Museumpark” is direct voor de winkelstraat gelegen en biedt een rechtstreekse verbinding met onder andere NS-Station Rotterdam Centraal. Ditzelfde geldt voor metrohalte “Beurs” welke op steenworp afstand van de winkelstraat is gelegen.


  Oppervlakte:
  Begane grond: circa 139 m2 winkelruimte;
  Kelder: circa 98 m2 winkel-/ opslagruimte


  Parkeren:
  Langs de openbare weg kan tegen betaling worden geparkeerd, eventueel kunnen er bij de Gemeente Rotterdam vergunningen worden aangevraagd. Een gedeelte van de Witte de Withstraat is autovrij.


  Kenmerken & voorzieningen:
  Het object wordt in casco staat verhuurd, maar is onder andere voorzien van:
  - Gestuukt plafond*;
  - Pantry*;
  - Toiletgroep*;
  - Verwarmingsinstallatie*;
  - Elektra installatie inclusief WCD’s..
  (*) Onderhoud en vervanging van voorzieningen zijn voor rekening van huurder.  Huurprijs:
  € 3.750,-- per maand.
  Bovengenoemde huurprijs is exclusief servicekosten en BTW.


  Servicekosten:
  Huurder dient zelf zorg te dragen voor het afsluiten van contracten met leveranciers voor water alsmede voor het afsluiten van eventuele service-/onderhoudscontracten.


  Huurtermijn:
  5 jaar + aansluitende verlengingsperioden van telkens 5 jaar.


  Huurbetalingen:
  Per kalendermaand vooruit te voldoen.


  Huurprijs indexering:
  Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI-werknemers Laag (2015=100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  Omzetbelasting:
  Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. In geval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.


  Huurgarantie:
  Huurder dient een bankgarantie te stellen, dan wel een waarborgsom te voldoen ter grootte van een bruto kwartaalverplichting. Dit wil zeggen 3 maanden huur te vermeerderen met servicekosten en BTW over beiden.


  Huurovereenkomst:
  Conform standaard ROZ-model winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW (versie oktober 2012), inclusief enkele aanvullende bepalingen.


  Aanvaarding
  In overleg.

 • Locatie

  [ { "address": "Witte de Withstraat 5", "zipCode": "3012 BK", "city": "Rotterdam", "lat": 51.9163058, "lng": 4.4794996, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
 • Kenmerken

  Overdracht

  Status
  Verhuurd

  Bouw

  Object type
  Winkelruimte
  Soort bouw
  Bestaande bouw
  Bouwjaar
  1949
  Onderhoud binnen
  Goed
  Onderhoud buiten
  Goed

  Oppervlakten

  Totaaloppervlakte
  237m²
  Units vanaf
  237m²
  Verkoopoppervlakte
  237m²

  Indeling

  Verdiepingen
  2

  Omgeving

  Ligging
  stadscentrum / dorpskern
  Welstandklasse
  A2
 • Documenten

 • Reageer

  Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
  Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

  recaptcha
  reCAPTCHA
  PrivacyTerms

Vergelijkbare objecten

Verhuurd
Kaatsbaan 8
3082 DP Rotterdam
Kantoorruimte 345m²
Verhuurd
Watermanweg 5
3067 GA Rotterdam
Winkelruimte 207m²
Verhuurd
Sydneystraat 40
3047 BP Rotterdam
Bedrijfsruimte 438m²