Vasteland 42, Rotterdam

Kenmerken

Prijs
€ 185 p.m2.p.j
Wijk
Stadsdriehoek
Postcode
3011 BM Rotterdam
Object type
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Oppervlakte
2764m²
Units vanaf
115m²
Verdiepingen
7

Download Brochure


Omschrijving

Het Nieuwe Kantoor
Het Nieuwe Kantoor (HNK) ligt aan het “Vasteland” in het Scheepvaartkwartier, aan de voet van de Erasmusbrug, tussen de Kop van Zuid en het centrum van Rotterdam. De omgeving heeft op loopafstand een ruim aanbod aan musea, gezellige restaurants en bars en via de watertaxi om de hoek is Rotterdam op een eigentijdse manier te ontdekken. In de plint van het complex bevinden zich diverse winkels, waaronder een vestiging van de Albert Heijn.

De entree van HNK is het “sociale hart” van het kantoorgebouw, hier zijn naast de bemande receptie onder andere een moderne lunchroom, diverse vergaderfaciliteiten en flexwerkplekken gesitueerd. In 2024 is onder andere het sociale hart grootschalig verbouwd waarmee het HNK een volledige nieuwe uitstraling en nog betere faciliteiten heeft gekregen. Op korte termijn zal het HNK tevens worden voorzien van een dakterras voor algemeen gebruik.

Het gebouw bestaat uit drie bouwdelen met in totaal circa 18.400 m² kantoorruimte, verdeeld over 7 bouwlagen. De hoofdentree is gerealiseerd in het middelste bouwdeel (B), vanuit hier zijn alle gebouwdelen en verdiepingen te bereiken. Daarnaast beschikken bouwdeel A en C over een eigen entreepartij.

HNK biedt voor elke kantoorgebruiker een passende huisvestingsoplossing. Er zijn mogelijkheden tot het huren van flexwerkplekken, managed offices en zelfstandige kantoren.

Managed offices
De managed offices zijn afsluitbare kantoorruimten die volledig turn-key worden opgeleverd. Deze vaak kleinschalig kantoorruimten zijn voorzien van een volledige inrichting met het gewenste aantal werkplekken. Kortere huurperiode(n) behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Offices
Op dit moment is er circa 2.764 m2 zelfstandige kantoorruimte beschikbaar, verdeeld over de 2e, 3e en 4e verdieping in gebouwdeel A, B en C. Huurmogelijkheden zijn er op dit moment vanaf circa 115 m2 kantoorruimte tot circa 2.075 m2 aaneengesloten kantoorruimte.

Het Scheepvaartkwartier
Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam is een wijk met een rijke geschiedenis en een beschermd stadsgezicht. Het werd rond 1840 systematisch ontworpen door stadsarchitect W.N. Rose en staat bekend om zijn culturele erfgoed. Met 98 van de meer dan 500 rijksmonumenten in Rotterdam, is het een ware schatkamer van cultureel erfgoed. Het Scheepvaartkwartier, ook bekend als het Nieuwe Werk, speelde een belangrijke rol in de scheepvaarthistorie van Rotterdam en trekt vandaag de dag veel bezoekers aan met zijn imposante herenhuizen en brede, statige lanen.

Een van de meest opvallende kenmerken van de wijk is de Veerhaven, waar historische zeilschepen zachtjes op het water deinen. In het Scheepvaartkwartier zijn er diverse restaurants waaronder Grand Café Loos, Louise Petit, Huson, Harbour Club en de Ballentent. Voor de fijnproevers zijn er exclusieve restaurants zoals Parkheuvel, met twee Michelinsterren, en Zeezout, met één Michelinster. Daarnaast vind je er ook veel advocatenkantoren en twee musea: het Wereldmuseum en het Belasting & Douane Museum. Voor de dagelijkse boodschappen zijn er eveneens voldoende voorzieningen, zoals de Albert Heijn, Bakkerij Bussing, Vreugdenhil Groente & Fruit,

Het Park, een 19e-eeuws stadspark, is een populaire plek om te relaxen en te picknicken, vooral in de zomermaanden. Hier worden ook diverse festivals en evenementen gehouden. Een prominente attractie in het park is de Euromast, de hoogste uitkijktoren van Nederland, waarvan het restaurant op 100 meter hoogte een panoramisch uitzicht over de stad en de haven biedt.

Het Scheepvaartkwartier is tegenwoordig een van de meest welvarende wijken van Nederland en kenmerkt zich door een mix van historische gebouwen en moderne architectuur. Het gebied biedt een unieke ervaring van de geschiedenis en ontwikkeling van Rotterdam?.

Bereikbaarheid van HNK Scheepvaartkwartier
Het kantoorgebouw HNK Scheepvaartkwartier, gelegen aan het Vasteland 42 – 110 te Rotterdam, geniet van een uitstekende bereikbaarheid.

Auto
Met de auto is HNK Scheepvaartkwartier vlot bereikbaar dankzij de nabijheid van de belangrijke stadsaders en snelwegen. De ligging in de kern van Rotterdam zorgt ervoor dat de belangrijkste verkeerswegen, zoals de Maasboulevard en de Erasmusbrug, op korte afstand liggen. Deze brug vormt een directe verbinding tussen het noorden en zuiden van Rotterdam, wat het voor automobilisten gemakkelijk maakt om het kantoorgebouw vanuit verschillende richtingen te benaderen. Parkeermogelijkheden zijn er in de inpandige parkeergarage en daarnaast ruimschoots aanwezig in de buurt, met zowel openbare parkeerplaatsen als parkeergarages, wat zorgt voor comfort voor zowel medewerkers als bezoekers.

Openbaar Vervoer
Op het gebied van openbaar vervoer is HNK Scheepvaartkwartier eveneens goed ontsloten. Verschillende tramlijnen, waaronder lijn 7 en lijn 8, stoppen in de nabijheid, waardoor werknemers en bezoekers een rechtstreekse en snelle verbinding hebben met het Centraal Station en andere wijken. Voor wie met de trein naar kantoor komt, bieden de nabijgelegen metrostations, zoals Leuvehaven, een snelle aansluiting op de regionale en (inter)nationale treinverbindingen. Daarnaast is de wijk gemakkelijk te bereiken met zowel de waterbus als de watertaxi, die een unieke en efficiënte manier van reizen biedt over de Maas.

De combinatie van goede bereikbaarheid met de auto, ruime parkeergelegenheid, en de uitstekende openbaarvervoersverbindingen maken van HNK Scheepvaartkwartier een aantrekkelijke locatie voor ondernemingen die op zoek zijn naar een representatief en toegankelijk kantoorgebouw in het hart van Rotterdam.

Beschikbaarheid
De volgende zelfstandige kantoorruimten zijn op dit moment beschikbaar:

Unit verdieping Bouwdeel metrage
2.20 2e B 115 m2
3.18 3e C 573 m2
4.1 4e A 1.038 m2**
4.2 4e B 1.038 m2**

Er is de mogelijkheid om alternatieve metrages aan te beiden c.q. kantoorruimten op te splitsen, op basis van uw wensen informeren wij u graag over de exacte mogelijkheden.

*VVO conform NEN2580 inclusief een aandeel in de algemene ruimten.
**Zowel separaat als gecombineerd als aaneengesloten kantoorruimte van circa 2.075 m2 beschikbaar.

Parkeren
Op basis van een parkeernorm van 1:110 zijn er in de inpandige parkeergarage plaatsen beschikbaar. Daarnaast zijn de Parkeergarage Erasmusbrug en Parkeergarage APCOA Scheepvaartkwartier op loopafstand gelegen, ook hier kunnen (op basis van beschikbaarheid) abonnementen worden afgesloten. Langs de openbare weg is er eveneens ruim voldoende (betaalde) parkeergelegenheid, eventueel kunnen bij de Gemeente Rotterdam parkeervergunningen worden aangevraagd.


Opleveringsniveau
De kantoorruimten worden opgeleverd in de huidige staat, onder andere voorzien van:
- Industrieel plafond voorzien van akoestische afwerking;
- Luchtbehandelingsinstallatie ten behoeve van koeling, verwarming en ventilatie;
- Verlichtingsarmaturen;
- Toiletgroepen;
- Kabelgoten voorzien van elektrabekabeling en WCD’S;
- Te openen ramen.

De beschikbare kantoorruimte op de 4e verdieping is tevens voorzien van een inbouwpakket en is onder andere voorzien van::
- Vloerafwerking*;
- Databekabeling*;
*Geen onderdeel van het gehuurde.

Efficiënte indelingen
De kantoorverdiepingen zijn zeer efficiënt en naar wens van iedere gebruiker indeelbaar. Onder meer vanwege de daglichttoetreding aan alle zijden (m.u.v. korte zijde/westgevel) is elke vierkante meter goed te gebruiken. Hierdoor kunnen moeiteloos 80 werkplekken per 1.000 m2 worden gerealiseerd zonder het ruimtelijke gevoel uit het oog te verliezen. Onderstaande indelingsvarianten zijn indicatief en slechts een kleine greep uit de mogelijkheden.

Duurzaamheid
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij gebouweigenaar NSI N.V. NSI heeft de ambitie om de volledige vastgoedportefeuille in lijn te brengen met de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs. Met deze Paris Proof ambitie is het HNK Scheepvaartkwartier een uiterst duurzaam gebouw en beschikt reeds over een Energielabel A. Daarnaast is het gebouw als BREEAM Excellent gecertificeerd.

Geen passende ruimte beschikbaar?
Ook in dat geval kan het zinvol zijn om alsnog contact met ons kantoor op te nemen. Wellicht zijn er mogelijkheden om uw wensen alsnog te creëren of is eventueel toekomstige aanbod wel geschikt.

Huurperiode
5 (vijf) jaar met verlengingsperiode(n) van telkens 5 jaar. Afwijkende huurperioden zijn bespreekbaar.


Huurprijs kantoorruimte:
vanaf € 185,-- per m2 per jaar exclusief BTW

Huurprijs parkeerplaatsen:
€ 2.500,-- per parkeerplaats per jaar exclusief BTW

Servicekosten
Een voorschot van € 55,-- per m2 per jaar (excl. BTW)

Huurbetalingen
Per maand/kwartaal vooruit te voldoen.

Huurprijsindexering
Jaarlijks voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum, op basis van de consumentenprijsindex (CPI), reeks “CPI-Alle huishoudens – laag (2015=100).

Omzetbelasting
Verhuurder wenst te opteren voor een met BTW belaste verhuur.

Huurovereenkomst
Conform de standaard NSI huurovereenkomst, opgesteld op basis van het ROZ-model Kantoorruimte en overige bedrijfsruimte in de zin van 7:230 BW.

Waarborgsom/bankgarantie
Een waarborgsom of bankgarantie gelijk aan 3 maanden bruto huurverplichting (huur + servicekosten te vermeerderen met BTW).

Aanvaarding
In overleg.

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 185 p.m2.p.j
Servicekosten
€ 55
Status
Beschikbaar

Bouw

Object type
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten

Totaaloppervlakte
2764m²
Units vanaf
115m²

Indeling

Verdiepingen
7
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, Liften, Te openen ramen, Kabelgoten, Toilet, Verwarming

Documenten

Locatie

[ { "lat": 51.9118046, "lng": 4.4797794, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Reageer

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Vergelijkbare objecten

Verhuurd
Parklaan 46
3016 BC Rotterdam
182m² Kantoorruimte |

Verhuurd
Gedempte Zalmhaven 359
3011 BT Rotterdam
475m² Kantoorruimte |

Verhuurd
Westerkade 7 C
3016 CL Rotterdam
160m² Kantoorruimte |