Nieuws

SIPKEMA VERKOOPT KANTOORGEBOUW IN ROTTERDAM

Sipkema Beheer B.V. heeft het kantoorgebouw aan de Mathenesserlaan 204-208 en ’s-Gravendijkwal 108 te Rotterdam verkocht aan een particuliere belegger. De verkoop omvat totaal circa 4.275 m2 BVO kantoorruimte en 45 parkeerplaatsen.

Het in beschermd stadsgezicht gelegen en deels monumentale gebouw ligt op een uitstekende binnenstedelijke locatie nabij het Erasmus MC en de levendige Nieuwe Binnenweg. De huidige gebruiker zal het gebouw op korte termijn verlaten waarna het object getransformeerd zal worden naar woningen.

Door de koper is het gerenommeerde Rotterdamse architectenbureau V8 Architects aangesteld om de transformatie nader uit te werken en een passend ontwerp te maken.

Verkoper Sipkema beheert de vastgoedportefeuille van een private belegger. Deze portefeuille bestaat uit woningen, kantoren, bedrijfsruimtes, maatschappelijk vastgoed en zelfs een haven. De portefeuille is met name gelegen in de regio Rotterdam en omstreken. Sipkema streeft naar een toekomstbestendige portefeuille en zal de opbrengst aanwenden om de portefeuille te verduurzamen en verder uit te breiden, waaronder een grootschalige nieuwbouwontwikkeling aan de Noordsingel te Rotterdam. Sipkema is gedurende het gehele verkoopproces geadviseerd en begeleid door Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting B.V.

Maurits de Peuter (Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting): “De vraag naar binnenstedelijke herontwikkelingsmogelijkheden blijft onverminderd groot, maar het aanbod van dergelijke gebouwen wordt juist steeds beperkter. Met oog op het aanhoudende woningtekort tegenover de veranderende kantooromgeving en de strenge duurzaamheidsvereisten vanaf 2023 zijn wij ervan overtuigd dat er ook weer nieuwe kansen zullen ontstaan. Enerzijds de noodzaak om te investeren in verduurzaming en modernisering van verouderde kantoorgebouwen en anderzijds de grote vraag naar dergelijk vastgoed resulteert voor vastgoedeigenaren in het maken van de afweging om de komende jaren te investeren of tot verkoop over te gaan. Afwachten en niets doen is in de meeste gevallen geen optie. Sipkema is continu bezig haar portefeuille toekomstbestendig te maken en deze verkoop past daarmee uitstekend binnen de doelstellingen van Sipkema. Daarnaast zijn wij er zeker van dat de herontwikkeling een aanwinst voor de stad zal zijn.”

Voor vragen en/of toelichting kunt u zich wenden tot:

Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting

Contactpersoon: Maurits .J. de Peuter

010-4223220 / 06-53284841

m.depeuter@schaub.nl