Nieuws

Verzekeraar Markel verhuist naar Delftse Poort

De internationale verzekeraar Markel Insurance SE heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van de bovenste kantoorvloeren in de hoogste toren van multi-tenant kantoorgebouw Delftse Poort pal naast NS Station Rotterdam Centraal. Markel is nu nog gehuisvest aan de Westerlaan in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam.

Markel  heeft een huurovereenkomst gesloten met verhuurder CBRE Investment Management (CBRE IM) voor de huur van ruim 1.400 m2 kantoorruimte op de 38e en 39e verdieping in kantoortoren A.

CBRE IM heeft voor de komst van Markel een omvangrijke verbouwing uitgevoerd om zo twee unieke kantoorvloeren te creëren die volledig aansluiten bij de wensen van de nieuwe huurder. Veel aandacht is uitgegaan naar de onderlinge connectie tussen de verdiepingen.  Om de huisvesting van Markel te faciliteren heeft CBRE IM de voormalige archiefvloer op verdieping 39 doormiddel van een spectaculaire vide met een interne trap verbonden met verdieping 38.

Markel Insurance SE – Branch Netherlands is gespecialiseerd in zakelijke niche verzekeringen zoals Beroeps-, Bestuurders- en Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen, schadeverzekering voor werknemers en cyberverzekeringen. Maurits de Peuter van Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting , zegt namens zijn cliënt Markel over de verhuizing “Onze opdrachtgever Markel kijkt uit naar het nieuwe kantoor in dit dynamische, duurzame en gezonde gebouw. Doorslaggevend bij de keuze voor deze nieuw vestigingslocatie zijn de aantrekkelijke combinatie van locatie, kwaliteit, duurzaamheid en de mogelijkheid tot het huren van een unieke kantoorruimte. Het aanbrengen van de vide en trapverbinding tussen de kantoorvloeren zorgt voor een optimale communicatie tussen de 38e en 39e verdieping en biedt de mogelijkheid om volledig naar wens van Markel een moderne werkomgeving te realiseren. De locatie is een belangrijke factor geweest in de keuze voor dit kantoorgebouw. Naast de dynamische omgeving zorgt de ligging direct naast Rotterdam Centraal Station ervoor dat Markels’ kantoren in Londen en Parijs middels een directe treinverbinding razendsnel te bereiken zijn. Dat geldt overigens ook voor de rest van het wereldwijde kantorennetwerk vanwege de directe verbinding met Schiphol.”   

Delftse Poort maakt deel uit van het Nederlandse kantorenplatform dat wordt gemanaged door CBRE Investment Management. Verhuurder is bij de totstandkoming van de huurovereenkomst begeleid door De Mik Real Estate Partners in collegiale samenwerking met CBRE.

Markel Insurance SE is bij het gehele huisvestingstraject begeleid door Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting B.V..  Projectinrichter Desque en UP Architecture zijn aangesteld om een moderne en aantrekkelijke kantooromgeving te creëren.