Nieuws

Wijnhaven Rotterdam

De Wijnhaven in Rotterdam
Elke maand lichten we een aantrekkelijk Rotterdams werkgebied uit. Deze keer is dat de Wijnhaven in Rotterdam. Het gebied is up-and-coming. Het gebied zal de komende jaren verder uitgroeien naar een zeer aantrekkelijke woon-/werkomgeving. Daarmee is het een leuke vestigingslocatie voor bedrijven. Klik op het bericht om achter de laatste werk-, woon-  en horeca-ontwikkelingen te komen.
 

De geschiedenis van de Wijnhaven
De Wijnhaven is gegraven in 1616, het is het gedeelte tussen Schielandse hoge Zeedijk en de Nieuwe Maas. Helaas kent de Wijnhaven bijna geen historische panden omdat deze verloren zijn gegaan tijdens het bombardement op Rotterdam. Het witte huis en enkele naastgelegen gebouwen aan de Oostkant van de Wijnhaven zijn de enige gebouwen die nog terugverwijzen naar de glorietijden van de Wijnhaven. Het Wijnhaveneiland ligt op een ideale plek in de stad. Na de tweede wereldoorlog is het gebied volgebouwd met kantoorruimten en woongebouwen. Vanaf eind jaren tachtig probeert de gemeente er een aantrekkelijk woongebied van te maken, dit resulteerde tot op heden tot de komst van enkele hoogbouw appartementencomplexen zoals de Red Apple, Watermantoren en 100Hoog De transformatie van het gebied leidt tot verdichting van de binnenstad. Alle functies worden gemengd, waardoor er een aantrekkelijk mix van wonen, werken, winkelen en uitgaan is ontstaan.
 

Nieuwbouw in de buurt van de Wijnhaven Rotterdam
De plannen zijn veelbelovend. Waar mensen naartoe komen, volgt vaak een aantrekkende economie, betere infrastructuur en betere voorzieningen. Schaub & Partners is erg enthousiast over  wat er komen gaat in de Wijnhaven.

The Muse: een 74 meter hoge woontoren met 94 luxe koopwoningen aan de Wijnhaven 69. De bouw van dit prachtige project zal in april 2017 starten. De oplevering wordt verwacht in 2018. Het design is overigens van Arcode architects.

The muse Wijnhaven Rotterdam
 

Up Town: een 107 meter hoge woontoren met 33 woonlagen 175 appartementen, commerciële ruimte en parkeervoorzieningen aan de Jufferstraat op het Wijnhaveneiland. Ontwikkelaar Stebru verwacht in kwartaal drie van 2016 te kunnen starten met de bouw. De realisatie is in 2018.Up: town Wijnhaven Rotterdam
 

The Terraced tower: Hoewel deze toren zich aan de Boompjes bevindt, is het toch belangrijk om deze toren te benoemen. De toren bepaalt mede de skyline van het gebied rond de Wijnhaven. In de nieuwe woontoren 110 meter hoge nieuwbouw toren komen in totaal 344 woningen waarvan 258 huurwoningen en 86 koopwoningen.  De ondergrondse parkeergarage heeft twee verdiepingen met 212 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor 688 fietsen. Op de begane grond komen allerlei commerciële voorzieningen waaronder een restaurant met een geweldig uitzicht op de Maas. Het gebouw dat nu staat aan de Boompjes 55-57 in Rotterdam zal worden gesloopt door ontwikkelaar Provast en een consortium onder leiding van First Sponsor Group Limited. Architectenbureau OZ. heeft dit prachtige gebouw ontworpen. De realisatie is in 2019.
The terraced tower Boompjes Rotterdam
 

Studenten en starters appartementen Wijnhaven Rotterdam
Bright:
Voor ieder wat wils, zo ook voor studenten en starters. De 70 meter hoge woontoren wordt gebouwd naast de verlengde Willemsbrug en de Willem de Kooning academie aan de Wijnhaven. Het ontwerp is van Tangram Architekten in opdracht van projectontwikkelaar Stebru. De start van de bouw zal in het eerste kwartaal van 2017 zijn. De realisatie is in 2018
Bright Wijnhaven Rotterdam
 

Transformaties rond het Wijnhaveneiland
Het merendeel van de transformaties op het Wijnhaveneiland wordt gerealiseerd op locaties waar voorheen kansarme kantoorgebouwen stonden welke al vele jaren een hoge mate van leegstand kende. Het wegnemen van deze leegstaande kantoorruimte draagt bij aan het creëren van een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor ondernemers in een levendige omgeving en geringe leegstand van kantoorruimte.
 

Restauranten in de Wijnhaven
Het meest in het oog springende object aan de wijnhaven is toch wel het vuurtorenschip. Het schip biedt onderdak aan restaurant Vessel 11. Het is zo’n restaurant waar je een keer moet hebben gegeten al is het alleen al voor de sfeer. Als je op zoek bent naar een goede hamburger in een echte sportsbar, dan kan je terecht bij Encore bar & Grill.  Voor kip moet je een keer bij Alan & Pim’s zijn geweest. Zo zijn er veel andere restaurants in de Wijnhaven met een bepaalde specialiteit. Daarnaast is er voor elk budget een leuke avond uit eten te vinden. Mocht je toch behoefte aan een nog ruimere keuze: de Markthal, de Oude Haven of de Witte Withstraat liggen allen op loopafstand.

Vessel 11 wijnhaven Rotterdam
 

Kantoren in de Wijnhaven Rotterdam
Schaub & Partners heeft momenteel aanbod in de buurt van de Wijnhaven. Aan de Glashaven 105 - 107 Rotterdam is een zelfstandige kantoorruimte op de begane grond beschikbaar. Het pand heeft uitkijk over de Rederijhaven en is tevens geschikt ten behoeve van lichte horeca zoals een lunchroom. Daarnaast heeft Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting een  zeer aantrekkelijk pand aan de Boompjes te huur. Het pand heeft een adembenemend  uitzicht over de Maas, de Erasmusbrug en de Leuvehaven. Er is kantoorruimte beschikbaar vanaf 193m2 tot 1.583m2. Aan de achterzijde is een grote parkeergarage gelegen waar eigen (exclusief toegewezen) parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Met €95,- per vierkante meter is deze kantoorruimte ook nog is zeer aantrekkelijk geprijsd. Tevens hebben wij hier een horecaruimte van ruim 100 m2 op de begane grond aan de Boompjes beschikbaar. Stuur voor meer informatie een email naar info@schaub.nl of bel 010 - 422 32 20.